Brageskålen

Om Brageskålen

Brageskålen er et narrativt valg-basert eventyrspill, hvor man spiller en ung gutt som levde på Veøya i Norge i år 986. Spillet har det forestående historiske sjøslaget i Hjørungavåg som bakteppe. Hovedpersonen i spillet er en ung skaldelærling som må, ved hjelp av sine venner, løse et mysterium som involverer syke stridsmenn, skjendede graver og truende styrker.

Spillet har flere interaktive elementer som er knyttet opp mot læringsmål i læreplanen. Blant annet må spilleren fremsi kvad hvor man selv kan velge beskrivelser og bruk av norrøne diktergrep som stavrim og kenninger. Gjennom spillets forgrenende dramaturgi vil man, i tillegg til en kunstnerisk opplevelse og et spennende mysterie, lære historisk og mytologisk kunnskap relatert til perioden.

Brageskålen har 24 unike slutter og har en spill-lengde på ca. 1-2 timer, avhengig av valg underveis. Spillet er utgitt med en åpen CC BY-SA-lisens.

Brageskålen har målgruppe 8.-10. klasse og er blant annet benyttet som utgangspunkt for DKS-opplegg og i undervisningen på ungdomstrinnet, samt i norsk og historie på videregående skole.

Samarbeidspartnere

Manus er utviklet av Torgrim Mellum Stene. Brageskålen er utviklet av Tidvis i samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune, og er del av FoU-prosjektet Ein bit av historia.

Vil du vite mer?

Spill Brageskålen i nettleser, på Steam eller last ned appen på Google Play eller App Store. 

Galleri

Trailer