Ein bit av historia

Brageskålen

Farene truer. En mystisk forbannelse har satt Veøyas krigere ut av spill. Jomsvikinger, leiesoldater av verste sort, er på vei mot øya. Du er den eneste som kan stoppe fienden!

Du er den dyktige lærlingen til Veøyas skald og har ordet i din makt. Hvem vil du stole på? Hvem er venn og hvem er fiende? Våger du å drikke Brageskålen og sverge på å løse mysteriet? Dine valg avgjør øyas skjebne.

Spelet får mine beste anbefalingar. Illustrasjonane, musikken, presentasjonen, rollegalleriet, valfridomen – alt var godt og sat flott saman. Det er både underhaldande, lærerikt og gøy; ein kombinasjon mange pedagogar strevar etter. Ifrå eit læreplan-perspektiv, dekkjer spelet tema innan faga norsk, historie og religion på ein god måte. Sentale omgrep og kunnskap om kultur og religion vart presentert på ein framifrå måte, der innlæringa (og framføringa) av kvad var blant det mest pedagogiske metodane eg har vore borti. Eg har tidlegare nytta både dataspel, teikneseriar, podkastar, film, seriar og rollespel for å la elevane møte norrøn tid og kultur, men vil no heilt klart leggje «Brageskålen» inn i miksen; ev. erstatte fleire av tidlegare tilnærmingar til temaet, då denne interaktive opplevinga for fleire vil vere den beste form for læring.

– Jarle Haktorson, lærer på videregående

Trailer for Brageskålen

Hvem møter du i Brageskålen?

Manus er utviklet av Torgrim Mellum Stene.

Brageskålen er utviklet av Tidvis i samarbeid med Møre og Romsdal fylkeskommune, og er del av FoU-prosjektet Ein bit av historia.