Historical Fashion Dress Up

Om prosjektet

Historical Fashion Dress Up er et dress up spill med fokus på historisk mote gjennom tidene. Illustrasjonene i spillet er basert på motetegninger, malerier og bevarte plagg i ulike museumssamlinger.

Spillet tar for seg mote i forskjellige tiår både for kvinner og menn. I hvert tiår lager du en person, designer antrekket deres og viser dem fram i ulike sosiale anledninger. Når man er fornøyd med et antrekk kan dette skrives ut som en fysisk papirdukke med eller uten farger. Dukkene kan så klippes ut, fargelegges, og lekes med i den virkelige verden.

Formålet med prosjektet er å gjøre motehistorie spennende og mer tilgjengelig for folk flest. I spillet har man tilgang til infotekster om ulike plagg med oppfordring til videre lesning om historisk mote på prosjektets nettside.  

Primærmålgruppen er damer med interesse for motehistorie og yngre jenter med interesse for dress up spill og papirdukker.

Historical Fashion Dress Up er en videreutvikling av prototypen Madam Linds Sye-salong som ble lansert i 2022. Ved spillets lansering var 1820-tallets mote i fokus, med intensjon om å utvide til flere tidsperioder.

Om arbeidet

Historical Fashion Dress Up er utviklet av Tidvis i samarbeid med Norsk institutt for bunad og folkedrakt, med støtte fra Sparebankstiftelsen.

Norsk institutt for bunad og folkedrakt bidro med drakthistorie og skrev infotekstene i spillet og på nettsiden. De har også en stasjon på museet sitt der publikum kan spille Historical Fashion Dress Up.

Tidvis sto for utviklingen av spillet.

Prosjektet startet i mai 2023, og spillet ble lansert i mars 2024.

Vil du vite mer?

Les mer om Historical Fashion Dress Up og utforsk motehistorie på prosjektets nettsider.

Spillet er tilgjengelig på SteamGoogle Play og App Store

Galleri

Trailer