Tilbake

Tidsmaskin

«Problemet mitt som lærer er ofte å få barna til å interessere seg for og forstå historien. Det visuelle er viktig for mange for å få en bedre forståelse. Håper det kommer noe lignende for andre tidsepoker også!»

– Marte Ditlefsen, lærer

Vi har laget en tidsmaskin. Den lar deg oppleve hvordan det kan ha vært å gå i de historiske omgivelsene vi har gjenskapt. I VR-hulen projekteres den digitale verden på vegger slik at du opplever å være midt i opplevelsen. Du ser bygg og omgivelser i original høyde, og med en trådløs spillkontroller kan du, sammen med vennene dine, utforske verden. Dette er rett og slett det nærmeste du kommer en ekte tidsmaskin.

Tidsmaskinen med Oslo 1324 vist på veggene

Tidsmaskinen består av tre vegger som hver er 3,5 meter lange og 2 meter høye. Projektorene er festet i en 3,5 meter høy lysrigg. Tidmaskinen er mobil og kan settes opp på museer eller festivaler. Den kan også leies. Så langt har den vært satt opp i Rådhusgata 7, på Oslo ladegård og på Oslo museum.

«Det var gøy å kunne se hvordan bydelene var før!»

– Elev, 7. trinn

Avhengig av hvor tett publikum kan være, er det plass til mellom 3 og 10 personer i tidsmaskinen. Det er også mulig å stå utenfor og se inn. Nettopp det at man kan stå sammen med andre og se hverandre i den digitale verden gjør tidsmaskinen til en en usedvanlig immersive måte å formidle digitale opplevelser på.

Tekniske spesifikasjoner:

  • Høyde på vegger: 2 meter
  • Lengde på vegger: 3,5 meter
  • Høyde på rigg: 3,5 meter
  • Tre prosjektorer
  • Trenger kun strøm
  • Kan transporteres i en varebil

Ta gjerne kontakt med oss på post@tidvis.no eller 93 42 32 07 dersom du er nysgjerrig på VR-hulen!

«I høstferien i fjor tok jeg med meg sønnen min og vennen hans, begge 9 år, for å teste ut Tidvis sin tidsmaskin og Oslo havn 1798. Begge to syntes det var veldig spennende å se byen sin i et helt nytt og annerledes format, og brukte godt med tid på å undersøke områdene som er med i opplevelsen. Det å sitte midt i landskapet gjorde opplevelsen enda sterkere. Guttene lærte litt om Oslo og litt om VR, så det var en bra halvtime.»

– Kaisa Lervik

Tidsmaskinen på plass i Østbanehallen i Oslo
Tidsmaskinen på plass i Østbanehallen, Oslo i 2021.