Tilbake

VR-hule

«Problemet mitt som lærer er ofte å få barna til å interessere seg for og forstå historien. Det visuelle er viktig for mange for å få en bedre forståelse. Håper det kommer noe lignende for andre tidsepoker også!»

– Marte Ditlefsen, lærer

Vi har laget en VR-hule. Den lar deg oppleve hvordan det kan ha vært å gå i de historiske omgivelsene vi har gjenskapt. I VR-hulen projekteres den digitale verden på vegger slik at du opplever å være midt i opplevelsen. Du ser bygg og omgivelser i original høyde, og med en trådløs spillkontroller kan du, sammen med vennene dine, utforske verden. Dette er rett og slett det nærmeste du kommer en tidsmaskin.

VR-hulen med Oslo1324 vist på veggene

VR-hulen består av tre vegger som hver er 3,5 meter lange og 2 meter høye. Projektorene er festet i en 3,5 meter høy lysrigg. VR-hulen er mobil og kan settes opp på museer eller festivaler. Den kan også leies. Så langt har den vært satt opp i Rådhusgata 7, på Oslo ladegård og på Oslo museum.

«Det var gøy å kunne se hvordan bydelene var før!»

– Elev, 7. trinn

Avhengig av hvor tett publikum kan være, er det plass til mellom 3 og 10 personer i VR-hulen. Det er også mulig å stå utenfor og se inn. Nettopp det at man kan stå sammen med andre og se hverandre i den digitale verden gjør VR-hulen til en en usedvanlig immersive måte å formidle digitale opplevelser på.

Tekniske spesifikasjoner:

  • Høyde på vegger: 2 meter
  • Lengde på vegger: 3,5 meter
  • Høyde på rigg: 3,5 meter
  • Tre prosjektorer
  • Trenger kun strøm
  • Kan transporteres i en varebil

Ta gjerne kontakt med oss på post@tidvis.no eller 93 42 32 07 dersom du er nysgjerrig på VR-hulen!

«I høstferien i fjor tok jeg med meg sønnen min og vennen hans, begge 9 år, for å teste ut Tidvis sin VR-cave og Oslo havn 1798. Begge to syntes det var veldig spennende å se byen sin i et helt nytt og annerledes format, og brukte godt med tid på å undersøke områdene som er med i opplevelsen. Det å sitte midt i landskapet gjorde opplevelsen enda sterkere. Guttene lærte litt om Oslo og litt om VR, så det var en bra halvtime.»

– Kaisa Lervik